Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming voor meer comfort

Vloerverwarming doet meer dan alleen uw koude voeten verwarmen en is zeker geen overbodige luxe. Als je vloerverwarming vergelijkt met andere warmtebronnen zijn er talloze voordelen te noemen. Wat dacht u van een kostenbesparing op de energierekening en aan de prachtige vloer die u bij de aanleg van vloerverwarming kunt plaatsen.

Vloerverwarming is de ideale manier van verwarmen. Met name bij stenen vloeren wordt vaak aan vloerverwarming gedacht en ook toegepast. Ook vloerverwarming aanleggen?

Grote kostenbesparing en milieuvriendelijk
Een voordeel wat direct waarneembaar zal zijn, is dat minder hoog kunt stoken in vergelijking met radiator verwarming en u toch een goede en aangename gevoelstemperatuur in huis krijgt. Door de lage temperatuurinstelling is er op jaarbasis ook een aanzienlijke energiebesparing te verwachten, die kan oplopen van 10 tot 15%. Het systeem werkt namelijk met een watertemperatuur van 25 a 35 graden Celsius. Vanuit milieuopzicht is dit een hele mooie besparing en u merkt het natuurlijk ook zelf in de portemonnee.

Bel afspraak maken

We informeren u graag over de mogelijkheden:

Betere warmteverdeling en minder stofcirculatie

Zoals gezegd voelt de warmte van vloerverwarming veel aangenamer. Dit komt doordat de warmte heel gelijkmatig wordt verdeeld. De warmte straalt omhoog, waardoor de ruimte gelijkmatig verwarmd wordt. Voor mensen met allergische of astmatische verschijnselen is vloerverwarming ook een uitkomst. De lucht is minder benauwend en er is ook minder stofcirculatie. Er zijn immers geen radiatoren of andere buizen die stof kunnen vasthouden.

De voordelen van een goed werkend vloerverwarming systeem

 • Een aangename en behaaglijke warmte
 • Geen koude voeten
 • Ook bij een lagere ruimte temperatuur (2 á 3 graden) is het nog behaaglijk
 • Geen last van droge lucht
 • Energie- en kostenbesparend
 • Gelijkmatige oppervlakte temperatuur
 • Geluidsarm
 • Geen leidingen “in het zicht”
 • Lange levensduur
 • Een nog hoger rendement van uw H.R. ketel in verband met de lage watertemperatuur

Verschillende systemen

Op het gebied van vloerverwarming zijn er globaal gezien twee verschillende systemen: verwarming door middel van water en verwarming door middel van elektriciteit. Beide systemen hebben hun voordelen. Bij vloerverwarming op basis van water (het conventionele vloerverwarming systeem) wordt de vloer voorzien van leidingen waar doorheen warm water gevoerd wordt. Voordeel van dit systeem is de aansluiting op de bestaande verwarmingsinstallatie. Een nadeel kan zijn de opbouwhoogte. Immers, door het leggen van de leidingen komt de vloer aanzienlijk hoger te liggen. Infrezen is mogelijk, echter niet in alle situaties.

Waar kiest u voor

De vloer als hoofd- of bijverwarming. Als uw huis nog gerealiseerd moet worden, waarom kiest u dan niet meteen voor vloerverwarming voor uw gehele woning? U kunt dan gelijk profiteren van de talloze voordelen van deze warmtebron. Ook in een bestaande woning is het mogelijk om de vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. U kan ook kiezen voor bijverwarming dan moet er een radiator aanwezig blijven. U kunt er dan voor kiezen om vloerverwarming als bijverwarming te nemen, bijvoorbeeld alleen op de begane vloer. Ook dan kunt u profiteren van de energievoordelen van vloerverwarming en alle andere bijkomstige gemakken. Vloerverwarming is een uitstekende aanvulling op uw centrale verwarming. Nadat de keuze voor hoofd- of bijverwarming is gemaakt en is geïnstalleerd, wordt de installatie op het bestaande CV-net (stadsverwarming) en bedrijfsklaar gemaakt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Of bel ons voor meer informatie

Offerte aanvragen
 • 06 – 2240 4938